top of page
RBTC-History-pics-fe0486e5-min.png
Geschiedenis van RHEMA

De geschiedenis van RHEMA is onlosmakelijk verbonden met het leven en de bediening van een bijzondere geloofsman die in september 2003 naar de Heer is gegaan, maar wiens bediening nog lang niet beëindigd is. Kenneth Hagin stond als 17-jarige jongeman op van zijn sterfbed, waar hij al 1,5 jaar lang lag, verlamd, met een hartafwijking en een ongeneeslijke bloedziekte. Hij stond op in geloof op de beloftes van God in Zijn Woord. Vanuit met name de teksten uit Marcus 11:23 en 24 had hij geloofszekerheid gekregen dat hij, als hij van zijn bed zou opstaan, ook wonderbaarlijk genezen zou worden en dat gebeurde. Vanaf dat moment heeft hij fulltime de Heer gediend. En de Heer gaf hem daarbij een belangrijke opdracht, die nog steeds het mandaat is dat RHEMA uitvoert: “Leer mijn volk geloof!

Eind 1949, na ruim 12 jaar voorganger te zijn geweest van een aantal Volle Evangelie kerken in Texas, riep God hem om fulltime rondreizend prediker te worden en dat deed hij, mijl na mijl, jaar in, jaar uit. Tot hij het tot God uitriep: “Heer, deze taak is te groot voor één man!” Waarop God hem zei dat hij een Bijbelschool moest beginnen. En dat gebeurde in 1974, toen RHEMA Bible Training Center startte in een zaaltje van een kerk in Tulsa, Oklahoma. Zijn zoon, Kenneth Hagin Jr. – die nu (ruim 80 jaar oud) nog steeds het hoofd is van RHEMA wereldwijd en voorganger van Rhema Bible Church in Tulsa, Oklahoma – schreef het curriculum. Dat eerste jaar studeerden er 58 studenten af, waarvan de meesten nu nog steeds een grote bediening hebben. Maar het bleef niet bij ruim 50 studenten per jaar, want inmiddels zijn we tientallen jaren verder en zijn er bijna 90.000 studenten afgestudeerd aan de ruim 270 RHEMA Bijbelscholen die er wereldwijd zijn, en zijn er momenteel ruim 16.000 studenten die getraind worden!

RBTC-History-pics-1-95848d49-min.png
Start van de Bijbelschool
Image by Rod Long
Rhema

Rhema is een Grieks woord en betekent ‘het gesproken woord’, tegenover Logos: ‘het geschreven woord’. Geloof komt door het horen van het Woord van God, en misschien ken je dat wel, dat als je de Bijbel leest, er een tekst uit lijkt te springen: een ‘rhema-woord!’ De Heilige Geest spreekt dan tot je. Of misschien maak je mee dat een bepaalde tekst uit de Bijbel keer op keer terugkomt op veel manieren: je leest het, je hoort er een lied over, iemand stuurt je een kaartje met die tekst… ‘rhema’: God spreekt zijn Woord tot je, en dat Woord wekt geloof in je hart op… Dat is het geloof dat bergen verzet en dat is het geloof dat je bij RHEMA leert!

Kenneth Hagin overleed na bijna 70 jaar fulltime bediening, maar waar de man wegviel, is het mandaat om geloof te onderwijzen aan Gods volk springlevend. De vele RHEMA Bijbelscholen die in meer dan 50 landen in de wereld actief zijn, leveren elk jaar weer nieuwe werkers op, die overal ter wereld bezig zijn in vele kerken, gemeentes en organisaties om actie te voegen aan hun geloof en mee te werken aan de terugkeer van onze Heer!

 

Want wat wil de Heer, volgens Lucas 18:8 vinden als Hij terugkomt? “Maar als de Mensenzoon komt, zal hij dan geloof vinden op aarde?”  Wij zeggen JA, HEER! Als het aan RHEMA ligt wel. Want RHEMA legt een geweldig stevige geloofsbasis in je leven, niet alleen in kennis, maar ook in ervaring, want de Bijbel spreekt over de ‘Geest van geloof.’ En als er één plek is waar je die Geest van geloof kunt oppikken dan is het RHEMA! De training die je bij ons ontvangt is een investering voor het leven. En een investering die zich uitbetaalt op vele manieren!

191207706_10159338994114044_7109003110939593922_n.jpg
Mandaat
en missie
bottom of page